Nederlands

Nederlands  leer je bij ons niet alleen uit een boek.  Ook online moet je opdrachten maken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een certificaat, die je bewaard in je portfolio. Het certificaat is een bewijs dat je het lezen, spreken, luisteren, schrijven en woordenschat met een goed resultaat hebt afgesloten.

Wedstrijd

Daarnaast doen de eerste klassen ieder jaar mee met de voorleeswedstrijd Read2me in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) voor alle Amsterdamse brugklassen. In het theater van de OBA leest de winnaar van onze school voor en wordt aangemoedigd door zijn of haar eigen klas.

Bibliotheek

Wij hebben op  school een kleine bibliotheek waar we iedere week lezen met de klas en waar je lekker kan relaxen in de Fatboy met een leuk tijdschrift, stripverhaal of boek in je hand.  Bekijk hier de bibliotheek

Nationale voorleesdagen

Kinderen die zich opgeven, mogen ook ieder jaar met de Nationale Voorleesdagen naar de Kinderboekwinkel. Daar lezen ze voor voor aan peuters van 1-3 jaar. 

Spelletjes doen in de klas is ook heel belangrijk voor het oefenen met taal en Nederlands! Dus samen Hints, 30 Seconds en Party&Co zijn leuk, gezellig, maar ook leerzaam.  Je mag ook meedenken over welke boeken we willen kopen voor de school om te gaan lezen, dus samen maken we het vak Nederlands leerzaam en vooral heel leuk!!